Kotimainen verkkokauppa
Laaja valikoima
Nopea toimitus

bikefitting

Bike fitting – pyörän mitoituspalvelu

Bike Fitting eli tutummin bikefit on kuskin ajoasennon mitoittamista ja ajoasennon säätämistä asiantuntevan mitoittajan ja teknisten laitteiden avulla. Bikefitin tavoitteena on muodostaa optimaalinen ajoasento maantiepyöräilyyn tai triathloniin. Bikefitin avulla ajoasennosta ei tule ainoastaan tehokas, vaan myös erittäin mukava.

Mitä mitoitukseen kuuluu?

Bikefitissä otetaan huomioon jokaisen kuskin yksilölliset ominaisuudet ja mittasuhteet, joiden pohjalta ajoasento säädetään. Bikefit poistaa arvailun ajoasennon säädöstä: jokainen tehty muutos perustuu asiantuntemuksen, kokemuksen ja raa’an mittausdatan avulla muodostettuihin johtopäätöksiin.

Bikefitissä kiinnitetään huomiota ajoasennon kokonaiskuvaan ja säädetään kuljettajan polvien, lantion, ylävartalon ja käsien asennot juuri hänelle sopiviksi.

Bike fittingistä on hyötyä kaikenlaisille kuskeille, niin aloittelijoille kuin myös kokeneille. Sen avulla voidaan tehdä muutoksia nykyiseen pyörään tai selvittää etukäteen millaisin mitoin uuden pyörän pitäisi olla.

Käytössämme on Shimano Bike Fitting -laitteisto. Laitteistoon kuuluu portaattomasti säädettävä mitoituspyörä, johon voidaan tehdä muutoksia lennosta. Näin havaitset tehtyjen muutosten vaikutukset heti.

On hyvä tiedostaa, että Bike Fitting -laitteiden ja ohjelmistojen antamat lopputulokset ovat tekoälyn muodostamia ehdotuksia ja siksi onnistuneen mitoituksen lopputuloksen ratkaisee se, kuinka mittaustuloksia ja ehdoltelmia tulkitaan. Velosportin mitoittajilla on useiden vuosien kokemus bike fittingin tekemisestä ja rutkasti lajitaustaa aina Suomen mestaruuksiin ja ammattilaisena ajamiseen asti. Olemme erittäin varmoja että onnistumme luomaan juuri sinulle sopivan ajoasennon.

 

Olen hankkimassa uutta pyörää, kannattaako minun tulla bikefittiin?

Kyllä, ehdottomasti. Samoin kuin kuljettajien mittasuhteissa, myös pyörien runkojen mitoissa on melkoisen suuria eroja. Mitoituksen jälkeen voimme auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan pyörän, jonka ajoasento on säädetty täydelliseksi.

Etenkin jos olet hankkimassa mittatilausrunkoa, on fittauksen tekeminen enemmän kuin suositeltavaa.

 

Minulla on jo hyvä pyörä, mutta ajaminen on epämukavaa/kivuliasta. Voisiko bikefit auttaa?

Kyllä. Pyöräily on luonteeltaan melko staattista puuhaa, jolloin asento pysyy lähestulkoon samana pitkiäkin aikoja. Tämän vuoksi hyvän ajoasennon löytäminen on ensiarvoisen tärkeää. Pyörän ajoasennon säätäminen on taitolaji, jossa pieni muutos voi aiheuttaa erittäin suuren eron. Bikefitin avulla virheellisen ajoasennon korjaaminen onnistuu ilman arvailua.

 

Liikkuvuuteni on huono ja bikefit on kuitenkin tarkoitettu vain notkeille tosipyöräilijöille, ei siitä ole varmaankaan mitään hyötyä minulle!

Väärin. Bike fitting aloitetaan aina haastattelemalla mitoitukseen tuleva henkilö. Haastattelussa selviää useita tärkeitä mitoitukseen vaikuttavia asioita:

  • lajitausta
  • ongelmat nykyisessä ajoasennossa
  • mahdolliset terveysongelmat esim. tukielimistössä
  • mahdolliset tavoitteet pyöräilyn saralla

Bikefitin tavoitteena ei ole pakottaa pyöräilijää tiettyyn muottiin, vaan muovata juuri oikea, yksilöllinen ajoasento jossa pyöräily on sujuvaa, tehokasta ja vaivatonta. Jos haluat nauttia pyöräilystä enemmän, olet juuri oikea henkilö jolle on hyötyä bike fittingistä.

Lupaamme, että bikefittiin sijoitettu raha maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Todistetusti kaikkein kalleintahan on ostaa väärän kokoinen pyörä tai kasa kalliita komponentteja varaston nurkkaan pölyttymään.

Bikefitting

Kuinka pääsen Bike Fittingiin?

Mitoitukset tehdään aina etukäteen varatussa tapaamisessa.

Varaa aika mitoitukseen ottamalla yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen ilari@velosport.fi tai tule käymään liikkeessämme Helsingin Käpylässä (Mäkelänkatu 87).

Aikaa bikefit vie 1-3 tuntia.

 

Mitä tarvitsen mukaan tullessani mitoitukseen?

Ota mukaasi pyöräilyhousut, ajokengät, polkimet ja mikäli mahdollista, niin myös lempisatulasi. Jos mitoitus tehdään nykyiseen pyörääsi, ota myös pyörä mukaan.

Jos sinulla ei ole mitään edellämainituista, älä huolestu, sillä sopivat välineet löytyvät meiltä jo valmiina. Jos et omista vielä ajohousuja, niin myös muunlaiset urheiluhousut käyvät.

 

Kiinnostuin bikefitistä, kuinka paljon se maksaa?

Hinnasto:

Step 1 ja Step 2: 120 euroa / tunti

Step 1 bikefit on kestoltaan n. 1 tunti + pyörän mahdollinen säätäminen. Step 1:ssä mitataan kuskin mittasuhteet erittäin kattavasti (pituus, torso, jalan sisämitta, käsien pituus yms.). Mittaustulosten perusteella määritellään oikea rungon koko, satulan korkeus ja ohjainkannattimen mitta.

Step 2 bikefit on kestoltaan n. 2 tuntia + pyörän mahdollinen säätäminen. Step 2:ssa paneudutaan huomattavasti syvällisemmin ajoasennon säätöön. Step 2 käsittää samat mittaukset kuin Step 1. Tämän jälkeen suositellun pyörän runkomitat ajetaan testipukkiimme. Testipukissa tehdään pedalling-analyysi, missä pystytään paneutumaan tehon tuottoon, klossien oikeaan kulmaan, pyöritystekniikkaan yms. Step 2 on hyvä valinta, jos olet kohdannut jonkin tason kipuja pyöräilyn vuoksi.

Velosportista ostetun pyörän säätö sisältyy bikefitin hintaan (pl. mahdolliset muutokset komponentteihin).

 

Onko mitoitustyön lisäksi odotettavissa joitain muita kustannuksia?

Muutosten tekeminen pyörään voi vaatia esimerkiksi ohjainkannattimen pituuden muuttamista, ohjaustangon leveyden muutosta, satulatolpan offsetin lisäämistä tai vähentämistä. Nämä muutokset tehdään korvaamalla vanha osa sopivalla uudella osalla. Valikoimissamme on kattava valikoima osia useilta eri valmistajilta.

Muutokset saattavat vaatia myös vaijerien tai jarruletkujen vaihtoa pitempiin ja uusien tankonauhojen asentamista.

Jäikö jokin askarruttamaan mieltä? Ota rohkeasti yhteyttä info@velosport.fi tai poikkea liikkeeseemme! Velosport on pyöräilijän ystävä ja olemme aina valmiita auttamaan!