Lisää fiilistä kiekoilla!

Omistatko maantie-, cyclocross- tai gravelpyörän ja haluaisit lisää fiilistä ajamiseen? Oletko harkinnut kiekkopäivitystä pyörääsi? Kiekkopäivitys on aina helpoin ja nopein tapa saada lisää fiilistä ja nopeutta tien päälle.

Kun alamme harkitsemaan kiekkopäivitystä, ensin pitää tietää minkälainen pyöräsi on ja mitä ominaisuuksia haluamme tulevalta kiekkoparilta. Pyöräsi teknisistä tiedoista tarvitsemme seuraavat tiedot:

  • Minkä pyörätyypin pyörä on kyseessä?
  • Onko pyörässä levy- vai vannejarrut?
  • Onko pyörässä läpi- vai pikalinkkuakselit?

Kun tiedämme edellä mainitut tiedot, voimme alkaa pohtia mitä ominaisuuksia toivomme tulevalta kiekkoparilta. Ajotuntumaan ja pyöräsi ominaisuuksiin vaikuttavat seuraavat tekijät:

  • Ovatko kiekot alumiinia vai hiilikuitua?
  • Paljonko kiekot painavat?
  • Kuinka korkea profiili vanteessa on?
  • Kuinka leveä vannekehä kiekoissa on?
  • Minkälainen vanteen poikkileikkausprofiili on?
  • Ovatko kiekot avo-, tuubi-, vai tubeless ready -kiekot?

Tässä muutama esimerkkitapaus tavallisesta kiekkopäivityksestä:

Tapaus 1. Pyöräsi on vannejarrullinen klassisella geometrialla valmistettu maantiepyörä ja haluaisit lisää nopeutta ja ulkonäköä pyörääsi. Tässä tapauksessa suosittelisimme esimerkiksi alumiinista matalan profiilin kiekkoa kuten Fulcrum Racing Zero tai hiilikuituista matalan profiilin kiekkoa kuten Corima WS Black 32. Nämä kiekot tuovat lisää kiertojäykkyyttä eli prosentuaalisesti isompi osuus käyttämäsi poljinvoimasta päätyy renkaiden välityksellä tiehen. Lisäksi kiekot tuovat keveytensä ansiosta herkkyyttä ja rullaavuutta ajoosi! Vannejarrulliset kiekot ovat useiten perinteisiä avokiekkoja.

Tapaus 2. Pyöräsi on levyjarrullinen ja läpiakseleilla varustettu aeromaantiepyörä ja haluaisit ennen kaikkea lisää vauhtia maantielle. Tässä tapauksessa suosittelisimme esimerkiksi hiilikuituista korkean profiilin kiekkoa kuten Fulcrum Wind 55 DB tai Corima WS Black 47. Nämä kiekot tuovat ehdottomasti lisää vauhtia ajamiseesi sekä tietenkin ulkonäköä pyörääsi korkean profiilinsa ansiosta! Näistä kiekoista Fulcrumin kiekkopari on tubeless ready, joka mahdollistaa sisärenkaattoman ajamisen. Tubeless -setup parantaa rullaavuutta sekä vähentää rengasrikkojen määrää. Coriman kiekot ovat perinteisest avokiekot, joka soveltuu helppoa renkaanvaihtoa arvostavalle!

Tapaus 3. Pyöräsi on levyjarrullinen ja pikalinkuilla varustettu alumiininen cyclocrosspyörä ja vanha kiekkoparisi vetelee viimeisiään. Tässä tapauksessa suosittelisimme ehdottomasti Fulcrumin Racing 6 DB kiekkoparia. Fulcrum Racing 6 DB on todella monipuolinen kiekkopari, joka on tubeless ready ja sen mukana tulee adapterit, joilla kiekot ovat helposti muokattavissa joko läpi- tai pikalinkkuakselille. Tämähän tarkoittaa tietysti sitä, että saat kiekoista mainion kiekkoparin nykyiseen pyörääsi ja mahdollisen tulevan pyöränvaihdon yhteydessä saat päivitettyä kiekot myös uuteen pyörääsi, joka on todennäköisesti varustettu läpiakseleilla. Fulcrum Racing 6 DB kiekkopari soveltuu mainiosti maantie-, cyclocross- tai gravelpyöriin!

Taoaus 4. Pyöräsi on levyjarrullinen ja läpiakseleilla varustettu hiilikuituinen gravelpyörä ja haluaisit kokeilla leveämmillä maastorenkailla ajoa. Tässä tapauksessa suosittelisimme ehdottomasti Fulcrumin Rapid Red 5 DB kiekkoparia. Fulcrum Rapid Red 5 DB kiekkopari on tubeless ready ja varustettu leveällä vannekehällä, joka mahdollistaa 27.5/2.1 tuuman maastorenkaan käytön. Maastorenkaan käyttö gravelpyörässä mahdollistaa gravelpyöräilyn laajentamisen yhä haastavammille ja juurakkoisimmille poluille!

Tässä vain muutama esimerkki, jolloin kiekkopäivityksestä saat lisää potkua pyörääsi! Vieraile liikkeessämme tai ota yhteyttä info@velosport.fi saadaksesi parhaan mahdollisen konsultaation juuri sinulle sopivasta kiekkopäivityksestä! Velosportin kiekkovalikoiman löydät kokonaisuudessaan täältä.